Υπηρεσίες Web Hosting & Domain Names

Παρακάτω θα βρείτε απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα Πιστοποιητικά
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Τί είναι το SSL ?

SSL σημαίνει Secure Sockets Layer. Πρόκειται για μια κρυπτογράφηση που κωδικοποιεί τα δεδομένα που ανταλλάσονται μεταξύ του client και του server προστατεύοντας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Για ποιο λόγο χρειάζεται να εγκαταστήσετε SSL πιστοποιητικό στην ιστοσελίδα σας ?

Αν η ιστοσελίδα σας στέλνει ή δέχεται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα , όπως στοιχεία πιστωτικών καρτών, στοιχεία login, πληροφορίες μελών, τότε θα πρέπει να προστατεύεται από ένα πιστοποιητικό ασφαλείας.

Πώς ακριβώς δουλεύει το SSL ?

Ένα SSL πιστοποιητικό είναι ένα αρχείο που εγκαθίστανται στον server όπου φιλοξενείτε την ιστοσελίδα σας. Αποτελείται από ένα δημόσιο κλειδί, που κρυπτογραφεί τα δεδομένα, και ένα ιδιωτικό κλειδί που τα αποκρυπτογραφεί. Όταν ο client , πχ ένας web browser, συνδέεται στον SSL secured server, δημιουργείται ένα μοναδικό session που χρησιμοποιεί τα δύο αυτά κλειδιά. Όλα τα δεδομένα που μεταφέρονται κατά την διάρκεια αυτού του session προστατεύονται και δεν μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν από κανέναν άλλον.

Τι ακριβώς είναι η δυναμική σφραγίδα (secure seal) ?

H δυναμική σφραγίδα είναι ένα γραφικό που εξασφαλίζει εμπιστοσύνη στο internet. Οι επισκέπτες πατώντας επάνω σε αυτό επιβεβαιώνουν σε πραγματικό χρόνο ότι το site σας είναι πιστοποιημένο.

Ποια domains προστατεύω με το πιστοποιητικό ασφαλείας ?

Τα SSL πιστοπoιητικά της Comodo καθώς και της GlobalSign υποστηρίζουν το domain name και το www record (πχ. yourdomain.name και www.yourdomain.name). Αντίθετα τα SSL πιστοποιητικά της GeoTrust υποστηρίζουν μόνο ένα domain name (πχ. είτε yourdomain.name είτε www.yourdomain.name)

Γιατί να επιλέξετε υψηλής ασφάλειας πιστοποιητικό ?

Τα πιστοποιητικά υψηλής ασφάλειας δεν εξασφαλίζουν μονάχα την κρυπτογράφηση της σύνδεσης, όπως συμβαίνει με τα άλλα πιστοποιητικά, αλλά ότι ο ιστοχώρος έχει ελεχθεί για την εγκυρότητά του και την νομιμότητα της επιχείρησης στην οποία ανήκει.

Τα πιστοποιητικά είναι συμβατά με όλους τους browsers ?

Ναι, είναι συμβατά με το 99,9% των browsers, περιλαμβανομένων όλων των δημοφιλών browsers.

Τί ακριβώς κάνει η πράσινη μπάρα ?

Η πράσινη μπάρα είναι ένας εύκολος τρόπος για να βεβαιωθεί ο επισκέπτης ότι βρίσκεται σε νόμιμη και ασφαλή ιστοσελίδα. Η πράσινη μπάρα είναι διαθέσιμη μόνο στα πιστοποιητικά με πλήρη πιστοποίηση (Extended Validation EV Certificates). Browsers όπως ο Internet Explorer ή ό Mozilla Firefox έχουν ενσωματώσει anti-phishing προστασία και εμφανίζουν κόκκινη μπάρα σε γνωστά phishing sites , ενώ ασφαλή site με EV SSL πιστοποιητικό εμφανίζονται με την πράσινη μπάρα βεβαιώνοντας τον επισκέπτη για την ασφάλεια της ιστοσελίδας.

 
Google