Συνηθισμένα λάθη στη βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας για τις μηχανές αναζήτησης. SEO web hosting

internet website promiotionΣυνηθισμένα λάθη που κάνουν πολλοί σχεδιαστές ιστοσελίδων

Έχουμε μεγάλη εμπειρία στο web hosting από το 1997. Γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης και κατά καιρούς βλέπουμε πολλά λάθη όσον αφορά το σχεδιασμό αλλά και το περιεχόμενο πολλών sites. Σας παρουσιάζουμε τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη που θα μπορούσατε να κάνετε, που εγγυώνται άσχημα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης.

1. Στόχευση εσφαλμένων λέξεων-κλειδιών

Είναι ένα λάθος που κάνουν πολλοί χρήστες, ακόμη και έμπειροι επαγγελματίες. Οι άνθρωποι επιλέγουν λέξεις-κλειδιά που κατά την άποψή τους τείνουν να είναι περιγραφικές του ιστότοπου, αλλά ο μέσος καταναλωτής μπορεί να μην αναζητήσει καθόλου αυτές τις λέξεις-κλειδιά. Η επιλογή των σωστών λέξεων-κλειδιών μπορεί να ανεβάσει ή να ρίξει κατά πολύ την καμπάνια σας. Δεν είναι δυνατόν να σκεφτείτε μόνοι σας όλες τις καλές φράσεις-κλειδιά, επομένως θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει να βρείτε λέξεις-κλειδιά που είναι καλές για τον ιστότοπό σας.

2. Αγνόηση του τίτλου

Είναι πολύ συνηθισμένο πολλοί χρήστες να αφήνουν την ετικέτα <title> κενή. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη για να έχετε μια λέξη-κλειδί, διότι όχι μόνο σας βοηθά στη βελτιστοποίηση, αλλά το κείμενο στην ετικέτα <title> εμφανίζει στα αποτελέσματα αναζήτησης τον τίτλο της σελίδας σας.

3. Ένας ιστοχώρος Flash χωρίς εναλλακτική λύση html

Το Flash μπορεί να είναι ελκυστικό, αλλά όχι στις μηχανές αναζήτησης. Εάν θέλετε ο ιστότοπός σας να είναι βασισμένος σε Flash και θέλετε επίσης να έχετε καλά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης, φτιάξτε και μια έκδοση του site σας σε html.

4. JavaScript μενού

Η χρήση του JavaScript για πλοήγηση δεν είναι κακή αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google δεν διαβάζουν το JavaScript. Έτσι, εάν έχετε μενού JavaScript θα πρέπει να εξετάσετε τη δημιουργία ενός χάρτη ιστότοπου (ή να τοποθετήσετε τους συνδέσμους σε μια ετικέτα noscript), διασφαλίζοντας ότι όλοι οι σύνδεσμοί σας θα είναι ανιχνεύσιμοι.

5. Έλλειψη αξιοπιστίας και συντήρησης

Εάν θέλετε να έχετε επιτυχία, θα πρέπει να βελτιστοποιήσετε μόνιμα την ιστοσελίδα σας και να παρακολουθείτε τον ανταγωνισμό αλλά και τους αλγόριθμους κατάταξης του yahoo και του google.

6. Υπερβολικό περιεχόμενο στα meta tags

Πολλοί σκέφτονται ότι το SEO είναι απλά τα meta tags σας και η περιγραφή. Στην πραγματικότητα τα meta tags σταδιακά ανήκουν στο παρελθόν. Μπορείτε να δημιουργήσετε τα meta tags σας, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί για καλά αποτελέσματα.

7. Χρήση μόνο των εικόνων στις επικεφαλίδες

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι μια εικόνα φαίνεται μεγαλύτερη από το κείμενο για επικεφαλίδες και στα μενού. Ναι, μια εικόνα μπορεί να κάνει τον ιστότοπό σας πιο όμορφο, αλλά όσον αφορά το SEO οι εικόνες για επικεφαλίδες και μενού μπορεί να είναι ένα μεγάλο λάθος. Οι ετικέτες και οι σύνδεσμοι στο μενού είναι απαραίτητα στοιχεία SEO. Αν φοβάστε ότι οι επικεφαλίδες σας φαίνονται άσχημες, δοκιμάστε να τις τροποποιήσετε με css.

8. Αγνοήση των Urls

Πολλοί άνθρωποι υποτιμούν πόσο σημαντική είναι μια εξαιρετική διεύθυνση URL. Οι λέξεις-κλειδιά στις διευθύνσεις URL είναι ένα σημαντικό εργαλείο που βοηθάει για καλά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης.

9. Backlink spamming

Ένα κοινό λάθος είναι ότι περισσότερα backlinks είναι ΠΑΝΤΑ καλύτερα με αποτέλεσμα πολλά sites να γίνονται banned από τις μηχανές αναζήτησης. Στην πραγματικότητα, αυτό που θα χρειάζεται ένα site είναι ποιότητα backlinks και όχι οποιαδήποτε backlinks.

10. Έλλειψη λέξεων-κλειδιών στο περιεχόμενό σας

Μόλις συγκεντρώσετε τις λέξεις-κλειδιά σας, τροποποιήστε το περιεχόμενό σας και τοποθετήστε τις λέξεις-κλειδιά όπου ταιριάζουν.

Προσέξτε τα παραπάνω ώστε να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα στην κατάταξη του site σας στις μηχανές αναζήτησης. Ενα SSL certificate και η λειτουργία του site σας στο https θα βοηθούσε ακόμα περισσότερο. Τωρα σας δίνουμε δωρεάν το SSL στα πακέτα web hosting μας απο το super Basic και πάνω.